חיבור לכלים אנליטיים

אחרי שסיימנו לבנות את האתר ורגע לפני שנשלח אותו לאוקייאנוס הגדול של הרשת, נרצה לוודא שהוא עומד בסטנדרטים הנדרשים. לשם כך נשתמש במספר כלי אנליזה מובילים שינתחו עבורינו שורה ארוכה של פרמטרים. החלק הראשון והבסיסי ביותר שממנו חשוב להתחיל נקרא SEO טכני והוא יבדוק דברים כמו עמידה בדרישות של טאגים (H1-H6) בכל עמוד ומאמר, קבצי התמונה של כל עמוד נדרשים לתיאור לצורך הנגשה (ALT)  וגודל קבצים קטן כדי להקל על הטעינה, שימוש במילות מפתח, מהירות טעינה במובייל ועוד שורה ארוכה של בדיקות.
כלי אנליזה אלו יכולים להיות מותקנים בממשק הניהול של הוורדפרס ויש מספר מובילות כמו RANKMATH ו YOST SEO וניתן להשתמש גם בכלי אנליזה חיצוניים כמו Semurash, SE Ranking ו Ahrefs השלב הבא שנרצה לבדוק.

בניית אתר אינטרנט מקצועי הוא צעד חשוב לכל עסק שרוצה להצליח אך כדי שהאתר שלכם יהיה לא רק נוכח ברשת, אלא גם מספק את התוצאות הרצויות, יש לשלב בו כלים וטכנולוגיות מתקדמים. שלושה אלמנטים קריטיים להצלחת אתר וורדפרס הם חיבור לכלים אנליטיים, אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO), ושיפור מהירות האתר. כל אחד מהם משפיע על חוויית המשתמש, דירוג האתר במנועי החיפוש והתוצאות העסקיות שלכם.

 לדעת מה קורה באתר שלכם

זה נהדר שיש לנו אתר משלנו אבל אנחנו צריכים לזכור שאנחנו לא לבד ברשת ויש תחרות על תשומת הלב של הגולשים ועל קהל היעד שלנו. התחרות המאוד בריאה הזו מעלה את הסטנדרטים הנדרשים מאיתנו בכל הנוגע לאיכות האתר בשורת פרמטרים וכדי לוודא שאנחנו עומדים בהם עלינו להעמיד את האתר שלנו לבדיקות מתוזמנות ובפרט אם מתבצעים שינויים באופן תמידי באתר בין אם שינויים בעיצוב, הוספת תוכן, שינויים במבנה, הוספת של פי'צרים וכדומה. אנחנו רוצים לוודא שלא נוצרו כל מיני שגיאות שאינם ויזיביליות עבורינו.

דבר נוסף, שנרצה לדעת הוא מה מצבינו ביחס למתחרים בתחום שלנו כשזה נוגע לתוצאות חיפוש, היכן החוזקות והחולשות שלנו והיכן החוזקות והחולשות שלהם.
כל הדברים שצויינו כאן הם על קצה המזלג ולכן חשוב שנדע ונכיר את הנושא.

רשימת כלים בהם נוכל להשתמש כדי לנטר את האתר שלנו:

גוגל אנליטיקס (Google analytics), מטומו – Matomo, אדובי אנליטיקס (Adobe analytics), מיקספאנל (Mixpannel), אמפיטיוד (Ampiltide)

איך זה עובד?

  • מעקב אחר תנועת הגולשים אלינו:  כמה ביקרו באתר בפרק זמן נתון? האם הם הגיעו בחיפוש אורגני או בחיפוש ישיר של כתובת האתר שלנו? (מהווה עבורינו אינדיקציה לאיכות האתר שלנו מבחינת מנועי החיפוש, האם ביצועי האתר גבוהים ומידת הדיוק בשימוש במילות החיפוש) אילו עמודים הם מבקרים ובאיזו כמות.

  • הצלחת קמפיינים (מצויין בפרט לעמודי נחיתה): כמה הגיעו אלינו ממדיה מסויימת בה פרסמנו וכמה הגיעו ממדיות אחרות, מה שמלמד על מידת האפקטיביות של הקמפיין.
  • זיהוי נקודות חולשה: בעזרת הנתונים תוכלו לזהות עמודים שאינם מתפקדים היטב ולשפר אותם.

דוגמאות נבחרות למה בודקים?

  • ביקורת טכנית
    1. זיהוי שגיאות שונות העלולות למנוע ממנועי החיפוש לאתר את עמודי האינטרנט שלנו
    2. האם הם עומדים בתנאים בסיסיים כדי להיות "מאונדקסים"
    3. זיהוי כפילויות של עמודים ומילות חיפוש מובילות.
    4. התאמה למכשירים ניידים ומידת תגובתיות (רספונסיביות) לפי סוגי המכשירים האם מפת האתר תקינה ועומדת בסטנדרטים.
    5.  שימוש בתגים מסוג H1-H6

 

תוכן

    1. האם עמדנו ביעד של כמות אופטימלית של תוכן בכל עמוד (סדר גודל של 600 מילים ויותר)
    2. האם ביחס לתוכן בכל עמוד, יש כמות מסויימת של מילות מפתח המייצגות את תוכן העמוד
    3. האם יצרנו קישורים בין עמוד לעמוד בתוך האתר שלנו שיש ביניהם קשר של תוכן בנוסף לקישורים לאתרים חיצוניים וקישורים מאתרים חיצוניים אלינו
    4. שימוש בסכימות המתארות את התוכן בקצרה כך שיופיעו בגוגל לצד העמוד שלנו.


סוגי
ם של כלים אנליטיים

אפשר לחלק את סוגי הכלים האנליטיים ל 3 סוגים מרכזיים:

  • פלאגאינים המותקנים לאתר שלנו ומספקים עבורינו אנליזה ממוקדת על מה שקורה רק אצלינו באתר. דוגמאות לכלים כאלו: RankMath Yoast SEO,, SEOpress All in One SEO,
  • כלי אנליטיקה מוכוונים לאתר שלנו כפי שצויין קודם לכן ברשימה עם Google analytics
  • כלי אנליזה חיצוניים: Semurash, Ahrefs
צילום מסך המראה גרפים שונים המדמה כלי אנליטיקה
שיתוף
שיתוף